Vanliga frågor och svar

Här finner du vanligt ställda frågor som vi har besvarat. Får du inte svar på just din fråga är du välkommen att kontakta oss »


Fråga Innehåller Ingemar Johanssons charkvaror vetemjöl eller mjölkprodukter?
Svar Ingemar Johanssons egentillverkade varor innehåller inte vetemjöl eller mjölkprodukter. Är därför både laktos och glutenfria.

Fråga Min son är jätteallergisk och reagerar mot många olika ingredienser. Kan jag lita på innehållsdeklarationerna, när jag handlar Ingemar Johanssons varumärke?
Svar Ja, alla våra produkter innehållsdeklareras enligt svensk livsmedelslagstiftning och egentillverkade varor är garanterat fria från gluten, laktos, mjölkprotein, sojaprotein, ägg och ärtprotein. Vid allergier är det dock viktigt att alltid kontrollera Innehållsdeklarationer. Det är alltid texten på inköpt förpackning och etikett som gäller.

Fråga Jag har köpt er goda Varmkorv (Kalaswienerkorv) i många år, men sist när jag tillagade korven så sprack skinnet. Vad har hänt med er fina korv?
Svar Med största sannolikhet har den tillagats i för hög temperatur. Varmkorv och Kalaswienerkorv är korvar som bör värmas försiktigt i lättsaltat vatten, i en temperatur på max 75 grader. Korven får alltså inte kokas och lämpar sig mindre bra att steka.

Fråga Vad betyder symbolen SE 614 EG som finns på alla era varor?
se614eg-01
Svar Det är Ingemar Johanssons identitetsnummer som anges i symbolen. SE står för Sverige, 614 är vårt unika anläggningsnummer och EG anger att fabriken ligger i ett EU-land. Symbolen garanterar därmed att varan är tillverkad i Sverige och i Ingemar Johanssons charkuterianläggning.

Fråga Varför står det inte SE 614 EG på alla Ingemar Johanssons produkter?
Svar En del av vårt sortiment tillverkas av annan leverantör.

Fråga Varför tillverkar ni inte alla produkter själva?
Svar Vissa produkter vi köper från andra leverantörer är regionskyddade och får inte tillverkas utanför regionen som gäller för produkten. Ett exempel är Prosciutto di Parma som kommer från Parma regionen Det kan också vara så att vissa delikatesser inte får tillverkas i vår anläggning. Exempelvis vissa salamisorter som innehåller mjölkprodukter.

Fråga Var kan jag köpa er goda korv och sylta någonstans?
Svar Våra produkter säljs till butiker över hela Sverige. Ibland förekommer våra varor i andra förpackningar, så håll utkik efter vår unika identitetssymbol (SE 614 EG) då är du garanterad att innehållet är den samma som i Ingemar Johanssons originalförpackningar.

Fråga Kan jag frysa Kalvsylta?
Svar Nej! man kan inte frysa Kalvsylta och Delikatessylta eftersom den vid upptining får en allt för lös konsistens.