Kalvkorv original

kalvkorv

Kalvkorv original är för många ett favoritpålägg och en av Ingemar Johanssons mest unika charkprodukter. Kalvkorven är en riktig klassiker och en äkta Göteborgsdelikatess som tillverkas enligt eget originalrecept.

Den karaktäristiska gubben på skinnet är för många kunder en symbol för varans äkthet. Säljs i bit eller skivad, direkt över disk i många välsorterade delikatessbutiker över hela landet.

 Serveringstips

Serveras kallskuren i tunna skivor som smörgåspålägg. Kalvkorv original smakar även utsökt när den steks i skivor och äts tillsammans med hemlagat potatismos eller stuvade makaroner.

Ingredienser

Gris- och kalvkött, vatten, potatismjöl, socker, fett från gris, koksalt, kryddor, antioxidationsmedel E331, E301, E327, E335, Smakförstärkare E621, konserveringsmedel E250, E262, Rökarom.

Kryddor

Vitpeppar och ingefära

Näringsvärde (per 100 g)

Energi 1095kJ/262 kcal, Fett 22g varav mättat fett 8g, Protein 10,6g, Kolhydrater 7,8g varav sockerarter 2,9g, Salt 2,1g.

Kylvara

Förvaras vid max +8°C. Hållbarhet gäller obruten förpackning. Förpackas i skyddande atmosfär.

Källsortering

Sorteras som mjukplast/hushållsavfall.

Övrigt

  • Gluten och laktosfri
  • Köttmängd: 71% varav kalvkött 10%
  • Fetthalt: 22%

Viktig information!

Innehållsdeklaration kan ändras. Det är alltid texten på inköpt förpackning och etikett som gäller.