Allmänt om tillsatser i mat
Tillsatser används ofta i den mat vi själva tillagar hemma och är helt nödvändig vid all tillverkning av charkvaror. De ämnen som används gör att maten får önskad smak, färg och konsistens samt en bättre hållbarhet. I våra hushåll tillsätter vi bland annat salt, socker och kryddor. Citronsyra används för att frukt och bär ska behålla sin ursprungliga färg. Förtjockningsmedel i såser, soppor och kräm är också vanligt förekommande, likaså buljong som är en populär smakförstärkare i hemlagad mat.
Godkända livsmedelstillsatser
Ingemar Johanssons charkvaror innehåller endast godkända livsmedelstillsatser som är nödvändig för varans hantering eller av värde för konsumenten. De tillsatser vi använder är därför viktiga när man ser till produktens hållbarhet, smak och kvalitet.
E-nummer nyckel
Följande livsmedelstillsatser används i vår tillverkning och förekommer i de produkter där specifikt E-nummer anges på innehållsdeklarationen.