Recept på stuvade makaroner

Portioner: 4 st

En gammal traditionell rätt som passar utmärkt till stekt falukorv.

Ingredienser

  • 5 dl makaroner med en koktid på 7-8 minuter (t.ex. Kungsörnen Gammaldags ideal)
  • 1 liter standardmjölk
  • ½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • Nymald muskotnöt
  • ½ krm strösocker

Tillagning

  1. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull och tillsätt salt och makaroner.
  2. Sjud på svag värme i cirka 25 minuter tills makaronerna är mjuka.
  3. Rör om några gånger under tiden och späd ev. med lite extra mjölk.
  4. Under de sista tillagningsminuterna kryddas makaronerna med nymald peppar, muskotnöt och strösocker.

Tips

Var försiktig med värmen och rör om regelbundet i kastrullen så att makaronerna inte bränner fast i botten.