Recept på rostade rotfrukter med chili
Portioner: 4-6 st
Ett lättlagat och smakrikt tillbehör som passar till våra goda korvar:
Ingredienser
- 500-750 gram potatis
- 1-2 morötter
- 1 palsternacka
- 1 liten bit rotselleri
- 1 röd paprika
- 1 liten purjolök
- 1 stor gul lök (i klyftor) eller 4-6 hela smålökar
- 1 msk matolja eller margarin till långpannan
- Färsk timjan
- 2 msk mild olivolja
- 1-2 msk chiliolja
- Nymald svartpeppar
- Salt
Tillagning
- Ställ ungen på 225°C.
- Smörj en långpanna med matolja eller margarin.
- Skölj rotfrukter och grönssaker innan dessa klyftas och skivas. Blanda samman allt och häll över olivolja och chiliolja.
- Krydda med nymald svartpeppar och salt.
- Häll över rikligt med färsk timjan.
- Blanda samman allt igen så att kryddor och olja fördelas jämt över rotfrukter och grönsaker.
- Rostas i ca 30 minuter.
- Rör försiktigt om några gånger under tillagningen.
Servering
Dekorera med lite färsk timjan före servering.