Recept på rostade rotfrukter med chili

Portioner: 4-6 st

Ett lättlagat och smakrikt tillbehör som passar till våra goda korvar:

Ingredienser

  • 500-750 gram potatis
  • 1-2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1 röd paprika
  • 1 liten purjolök
  • 1 stor gul lök (i klyftor) eller 4-6 hela smålökar
  • 1 msk matolja eller margarin till långpannan
  • Färsk timjan
  • 2 msk mild olivolja
  • 1-2 msk chiliolja
  • Nymald svartpeppar
  • Salt

Tillagning

  1. Ställ ungen på 225°C.
  2. Smörj en långpanna med matolja eller margarin.
  3. Skölj rotfrukter och grönssaker innan dessa klyftas och skivas. Blanda samman allt och häll över olivolja och chiliolja.
  4. Krydda med nymald svartpeppar och salt.
  5. Häll över rikligt med färsk timjan.
  6. Blanda samman allt igen så att kryddor och olja fördelas jämt över rotfrukter och grönsaker.
  7. Rostas i ca 30 minuter.
  8. Rör försiktigt om några gånger under tillagningen.

Servering

Dekorera med lite färsk timjan före servering.