Recept på potatissallad med vinägrett

Portioner: 4 st

Tillagas av färskpotatis och serveras ljummen som tillbehör till vår goda kryddkorv:

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk mild olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • Nymald svartpeppar
  • Salt
  • 4 st rädisor (tunt skivade)
  • 1 liten rödlök (strimlad/hackad)
  • ½ dl klippt persilja
  • Ruccolasallad
  • 8 cocktailtomater

Tillagning

  1. Koka potatisen i saltat vatten, cirka 15-20 minuter. Låt den svalna något innan den skivas.
  2. Blanda ingredienserna till en vinägrett som hälls över den ljumma potatisen.
  3. Tillsätt rädisor, rödlök och persilja straxt före servering.
  4. Dekorera med ruccolasallad och cocktailtomater.