Recept på potatissallad med vinägrett
Portioner: 4 st
Tillagas av färskpotatis och serveras ljummen som tillbehör till vår goda kryddkorv:
Ingredienser
- 1 kg färskpotatis
- 2 tsk salt per liter vatten
- 2 msk vit balsamvinäger
- 4 msk mild olivolja
- 1 tsk fransk senap
- Nymald svartpeppar
- Salt
- 4 st rädisor (tunt skivade)
- 1 liten rödlök (strimlad/hackad)
- ½ dl klippt persilja
- Ruccolasallad
- 8 cocktailtomater
Tillagning
- Koka potatisen i saltat vatten, cirka 15-20 minuter. Låt den svalna något innan den skivas.
- Blanda ingredienserna till en vinägrett som hälls över den ljumma potatisen.
- Tillsätt rädisor, rödlök och persilja straxt före servering.
- Dekorera med ruccolasallad och cocktailtomater.