Recept på potatissallad med creme fraiche

Portioner: 4 st

Tillagas av en god fast potatis och serveras som tillbehör till vår goda kryddkorv:

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • Nymald svartpeppar
  • Salt
  • ¼ dl klippt persilja
  • ¼ dl klippt gräslök
  • ¼ dl fint strimlad purjolök eller salladslök
  • 1 msk kapris

Tillagning

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är klar och har en fast konsistens.
  2. Låt den svalna något innan den skivas i centimetertjocka skivor.
  3. Blanda samman ingredienserna och rör försiktigt ner blandningen i den kalla potatisen.

Tips!

Låt potatissalladen stå kallt i cirka en timme före servering.