Recept på Pastasås a la Nickolina

Portioner: 4

Produkter som passar till receptet är: Tapasmix. Det fungerar alldeles utmärkt med andra smakrika produkter som du hittar under Mat från Europa.

I receptet används inte salt eller peppar. Det smakrika innehållet i Tapasmix ger maträtten dess välbalanserade smak och kryddning.

Ingredienser

  • Olivolja av god kvalitet till stekning
  • 1 st Gul lök
  • 3 tsk Paprikapulver
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • ½ – 1 st Röd chilipepparfrukt
  • 6-8 st Soltorkade tomater i olja
  • 100 g urkärnade svarta oliver
  • 2 paket Tapasmix 120g (eller 240g annat smakrik salami och lufttorkad skinka)
  • 1 burk Krossade tomater av god kvalitet
  • ¾ dl Grädde
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 ½ msk Kalvfond
  • ½ kruka färsk Basilika
  • lite flytande Honung

Tillagning

  1. Fräs paprikapulver i lite olivolja
  2. Hacka löken och låt den stekas tillsammans med paprikapulvret.
  3. Tillsätt finhackad chili och pressad vitlök.
  4. Strimla soltorkad tomat och hacka oliverna. Stek allt i ett par minuter så att smakerna blandas.
  5. Strimla Tapasmix och låt den stekas med i ett par minuter.
  6. Häll i krossade tomater och grädde.
  7. Smaksätt med Dijonsenap, kalvfond och lite honung som ringlas över såsen.
  8. Rör om allt och låt puttra några minuter.
  9. Tillsätt finhackad Basilika först när såsen är klar för servering.

Tips

Serveras tillsammans med kokt pasta, riven Parmesan och en god sallad.

Pastasåsen passar även utmärkt till när du tillagar Lasagne eller Pastagratäng.

Tänk på att man bör göra dubbla mängden sås om man använder den till Lasagne.