Recept på pastasallad med chilisås

Portioner: 4-6 st

Ingemar Johanssons pastasallad passar utmärkt att servera till alla våra kryddkorvar.

Ingredienser

Till pastasalladen

  • 4-6 dl pasta (t.ex. Penne)
  • 3-4 salladslökar
  • 1 burk kidneybönor
  • 2 st paprika (röd eller grön)
  • 15 st sockerärtor
  • 1 st röd lök (liten)
  • 100 g fetaost
  • 250 g cocktailtomater
  • 250 g ruccolasallad eller bladspenat
  • 1 msk finhackad persilja (att strö över den färdiga pastasalladen)

 Till chilisåsen

  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl créme fraich
  • ½ dl majonäs
  • 1-2 tsk färsk röd chilipeppar
  • 1 tsk chiliolja
  • 1-2 tsk honung
  • ½ tsk citronsaft
  • ½ dl finhackad färsk basilika

Tillagning

  1. Blanda samman alla ingredienser till såsen och ställ den kallt i kylskåpet.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skölj den därefter i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
  3. Skär alla ingredienserna i lagom stora bitar och finhacka löken.
  4. Blanda grönsaker, kidneybönor, lök och sallad tillsammans med pastan.
  5. Blanda försiktigt i fetaosten.
  6. Häll över chilisåsen i pastasalladen och blanda försiktigt.
  7. Strö över persiljan.
  8. Serveras som tillbehör till våra goda korvar.

Tips

Såsen går alldeles utmärkt att serveras bredvid som tillbehör till pastasalladen. Tillsätt då istället ett par matskedar god olivolja i pastan.