Recept på Korvstroganoff

Portioner: 4 st

Till Ingemar Johanssons recept på Korvstroganoff passar vår goda falukorv.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 st stor gul lök
  • 3 dl grädde eller Créme Fraiche (kokbar)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk smör
  • ½ tsk salt
  • Lite vitpeppar
  • Tabasco, ett par droppar för starkare smak (valfritt)
  • 1 msk finhackad persilja (Strös över den färdiga rätten innan servering)

Tillagning

  1. Skär falukorven i strimlor.
  2. Hacka löken och bryn den i smöret.
  3. Lägg i falukorven och låt den bryna med en liten stund.
  4. Tillsätt tomatpurén och rör om.
  5. Häll på grädde eller Créme Fraiche.
  6. Koka på svag temperatur cirka 5 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar (Eventuellt tabasco).
  8. Strö över finhackad persilja.

Tips

Serveras tillsammans med kokt ris eller pasta.