Recept på Korvstroganoff
Portioner: 4 st
Till Ingemar Johanssons recept på Korvstroganoff passar vår goda falukorv.
Ingredienser
- 500 g falukorv
- 1 st stor gul lök
- 3 dl grädde eller Créme Fraiche (kokbar)
- 3 msk tomatpuré
- 1-2 tsk smör
- ½ tsk salt
- Lite vitpeppar
- Tabasco, ett par droppar för starkare smak (valfritt)
- 1 msk finhackad persilja (Strös över den färdiga rätten innan servering)
Tillagning
- Skär falukorven i strimlor.
- Hacka löken och bryn den i smöret.
- Lägg i falukorven och låt den bryna med en liten stund.
- Tillsätt tomatpurén och rör om.
- Häll på grädde eller Créme Fraiche.
- Koka på svag temperatur cirka 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar (Eventuellt tabasco).
- Strö över finhackad persilja.
Tips
Serveras tillsammans med kokt ris eller pasta.