Ingemar Johansson idag

MagnusMed gedigen erfarenhet inom matbranschen men som relativt nytillsatt VD för Ingemar Johansson i Sverige AB, kan jag inte låta bli att förundras över produkten korv. Enligt min mening är just korv en av de häftigaste, smartaste och mest utvecklingsbara produkter som finns inom chark. För att tillverka en god korv behöver man egentligen bara kött och kryddor. Och med hög kötthalt och högklassiga kryddor, är utvecklingen av nya kvalitativa smaker oändlig.

Hos Ingemar Johanssons tillverkar vi korv enligt samma tradition och hantverksmässiga metoder som vi gjort sedan startade 1958. Men mycket har också hänt sedan dess. All produktion sker idag under mycket noggrant kontrollerade former och med modern utrustning. Det betyder att vi erbjuder våra kunder produkter som tillverkas med hög säkerhet och med god hygien. Allt vårt arbete sker enligt BRC som är ett internationellt säkerhetssystem inom livsmedelsproduktion.

Även om Ingemar Johanssons värnar om sin goda mattradition arbetar vi också ständigt med att utveckla nya korvar och smaker. Jalapika och Paprikana är egna skapelser som vi är lite extra stolta över. Korvarna har erhållit Guldmedaljer i CHARK SM både 2012 och 2014. Tillverkas i Prinskorvstorlek med 95 % kötthalt och spännande kryddningar. Här har vi enligt min mening, bidragit till utveckling av två mycket spännande och goda korvar med mycket hög kvalitet. Korvar som egentligen talar för sig själv i sin kraftfulla smak och kryddning. Korv som inte behöver mycket mer än en god sallad som tillbehör.

Hos Ingemar Johanssons kommer dock alltid en korv att vara just en korv! Och för att värna om svensk köttnäring, använder vi helst enbart svensk köttråvara i våra egentillverkade produkter. Ett härligt sortiment som består av både Falukorv, Prinskorv, Wienerkorv, Tjock Grillkorv, Lunchkorv, Varmkorv, Chorizo, Bratwurst, Cabanossy, Sremska, BBQ Grillbrickor, Jalapika, Paprikana, Leverkorv, Kalvsylta och Kalvkorv Original. Ja, listan över vad vi kan tillverka kan göras oändligt lång och sammanfattas bäst enligt min mening:

Välsmakande charkuterivaror tillverkade enligt väl beprövade metoder och modern teknik, med god utvecklad kryddning och kvalité.

Fast nu nöjer sig inte Ingemar Johansson sig med detta!
För att bredda vårt sortiment ytterligare, har vi valt att saluföra det bästa vi kunnat hitta i matväg i Mat från Europa. Prosciutto di Parma, Jamón Serrano, Westfaliska skinkor, Chorizo m.m. är alla fina delikatesser som vi låter andra duktiga producenter tillverka för oss.

Det är med stolthet och glädje jag representerar ett företag med produkter som rymmer så mycket fin och god mattradition!

Magnus Petersson VD
Ingemar Johansson i Sverige AB